“Het is te kort door de bocht om Rewigo te bestempelen als het huismerk van Laskar Puntlastechniek. Want waar de huismerken in de supermarkt doorgaans een goedkoper en kwalitatief wat minder alternatief zijn voor de A-merken, daar is het bij de Rewigo puntlasmachines precies andersom. Het zijn absolute topmachines voor de high-end plaat- en draadbewerkers.”

Lees hier het artikel dat MetaalNieuws schreef over de puntlasmachines van Rewigo.

Recent hebben wij onze geavanceerde Rewigo punt- en projectielasmachine model 2 succesvol geïmplementeerd bij Iteq in Nijkerk, onderdeel van de WILVO Group.

Deze machine sluit naadloos aan bij de kernwaarden van Iteq, waar Smart Industry, hoge kwaliteit en uiterste precisie hoog in het vaandel staan. De Rewigo punt- en projectielasmachine model 2 biedt enkele functies die hebben bijgedragen aan het succes van deze samenwerking:

🎯 Positiesensor voor een betrouwbaar proces: dankzij de geïntegreerde positiesensor wordt elke moer nauwkeurig gecontroleerd op de juiste afsmelting. Dit resulteert in een betrouwbaar proces met moerenlassen.

🎛️ Gebruiksvriendelijke instellingen: de Rewigo punt- en projectielasmachine is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Eenvoudige instellingen en opgeslagen programma’s stellen Iteq in staat om snel en efficiënt aan de slag te gaan met hun productieprocessen.

🔢 Telfunctie voor borging van het proces: de ingebouwde telfunctie zorgt ervoor dat geen enkele moer wordt vergeten. Een waardevolle functie om geen incomplete producten te leveren.

❄️ Efficiënte koeling: met de meegeleverde waterkoelmachine blijven de vermogenelektronica en elektroden continu goed gekoeld, wat resulteert in consistente en betrouwbare resultaten.

Onlangs hebben we met trots 8 (van totaal 16) Rewigo puntlasmachines geïmplementeerd bij een vooraanstaand productiebedrijf, gespecialiseerd in de toelevering van cv-installaties. Deze cruciale uitbreiding, die de helft van hun totale behoefte omvat, betekent een significante vooruitgang in hun productieproces en benadrukt hun toewijding aan geavanceerde technologieën.

De Rewigo puntlasmachines vertegenwoordigen de nieuwste stand van zaken op het gebied van puntlastechnologie en bieden een breed scala aan mogelijkheden, met een focus op repeterende en overlappende puntlassen op zeer hoge snelheid. Dit komt vooral tot stand door de combinatie van een hoogwaardige cilinder en de moderne technologie van Festo, waardoor het bedrijf in staat is om de productie-efficiëntie te verhogen en nauwkeurigheid te waarborgen.

Deze machines zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van deze klant. Het vermogen om repeterende puntlassen uit te voeren op hoge snelheid maakt een aanzienlijke verbetering mogelijk in de productietijd, wat zich vertaalt naar een verhoogde algehele productiviteit.

Daarnaast bieden de Rewigo puntlasmachines de mogelijkheid om overlappende puntlassen te creëren, waarbij iedere las van dezelfde verbindingskwaliteit is. Dit is van bijzonder belang in toepassingen zoals cv-installaties, waar duurzaamheid en betrouwbaarheid essentieel zijn voor een optimale werking.

We zijn verheugd om samen te werken met bedrijven die zich inzetten voor vernieuwing en kwaliteit in hun productieprocessen. De implementatie van deze geavanceerde Rewigo puntlasmachines zal daar ongetwijfeld aan bijdragen.

Momenteel in ontwikkeling is het Digital Spotwelding Production System (DSPS), ons nieuwste productiebeheersysteem voor punt- en projectielassen. Maak kennis met onze nieuwste innovatie die naadloos samensmelt met de geavanceerde Rewigo puntlasbesturing.

Vereenvoudig uw productiebeheer door het productienummer te scannen en het systeem start automatisch het passende recept. DSPS begeleidt de bediener van gereedschapskeuze tot laspositie met een intuïtieve stapsgewijze aanpak. De machine toont gedetailleerde schema’s en specificeert lasposities, waardoor elke verbinding met precisie wordt gelast volgens het vooraf bepaalde programma. Bovendien voert DSPS geautomatiseerde kwaliteitscontroles uit om te garanderen dat elke verbinding aan de hoogste normen voldoet.

Met DSPS kunt u een consistente productiekwaliteit borgen, zelfs bij veranderingen in het personeelsbestand. Ervaar de toekomst van productiebeheer met Rewigo!

Arbèl heeft onlangs geïnvesteerd in een geavanceerde Rewigo inverter puntlasmachine, uitgerust met een betrouwbaar meetsysteem om de verbindingskwaliteit te waarborgen. Het meet de afsmelting van elke puntlasmoer, waardoor automatische controle mogelijk is. Bovendien beschikt de machine over een telfunctie met een afmeldsensor, wat voorkomt dat puntlasmoeren vergeten worden in het product.

Geerts Metaalwaren gaat voor kwaliteit met de recente aanschaf van een Rewigo Puntlasmachine. De keuze voor deze machine is gebaseerd op de essentiële betrouwbaarheid van de verbinding. Uitgerust met de nieuwste invertertechniek en dynamische modus past de machine de lasstroom en lastijd aan voor consistente verbindingen.

Naast de installatie verzorgden wij ook praktijktraining voor het bedienend personeel.

Laskar Puntlastechniek werd bekroond als winnaar van de publieksprijs tijdens de Scale Innovation Award 2023, gehouden op 13 maart 2023 in de Duurzaamheidsfabriek te Dordrecht. Dit evenement, georganiseerd door Scale | Smart Campus Leerpark, eert en verbindt innovatieve bedrijven in categorieën zoals Industrie 4.0, Verduurzaming, Zorg en Human Capital.

Ons DSPS (digital spotwelding production system), een innovatief productiebeheersysteem, won de publieksprijs. Als uitbreiding op de nieuwe puntlasbesturing van onze Rewigo punt- en projectielasmachines biedt DSPS gebruikers een betrouwbaar puntlasproces en ontlast het de bediener. Door het analyseren en registreren van alle productie- en procesgegevens, vormt het een brug tussen het fysieke lasproces en de digitale wereld van Industrie 4.0.

Onze felicitaties gaan ook uit naar de andere winnaars: Coffee Based (1e prijs) en Klink Drone Inspecties B.V. (waarderingsprijs voor kansrijke startup).

VDL MPC in Amersfoort heeft als eerste vestiging binnen de VDL groep geïnvesteerd in een Rewigo punt- en projectielasmachine. Met meer dan 90 jaar gespecialiseerde ervaring in nauwkeurige plaatbewerking, verspaning, assemblage en machinebouw, blijft VDL MPC voorop lopen in innovatie en technologische vooruitgang.

Deze nieuwste toevoeging aan hun machinepark, is uitgerust met geavanceerde technologieën, waaronder een intuïtief touchscreen besturingssysteem en een dynamische werkmodus. Deze puntlasmachine levert consistente puntlasverbindingen, zelfs onder wisselende omstandigheden. De geïntegreerde telfunctie garandeert dat geen enkele puntlas over het hoofd wordt gezien, terwijl de mogelijkheid om lasdata te loggen perfect aansluit bij de hedendaagse behoeften.

Wat deze puntlasmachine onderscheidt, is de flexibiliteit die het biedt aan de gebruikers. Met de optie om functionaliteiten per gebruiker aan te passen, wordt het bedieningsgemak gemaximaliseerd, terwijl er talloze mogelijkheden beschikbaar zijn voor de insteller.

Referenties