"Sinds wij deze nieuwe machine hebben, zitten alle puntlasmoeren goed vast omdat het een eigen meetsysteem heeft. Hierdoor hebben wij geen afkeur meer."

Arbèl

Arbèl B.V. is toeleverancier van machineonderdelen. Ze maken klein plaatwerk onderdelen en daar komt puntlassen vaak in voor, aldus de productieleider van Arbèl de heer Verrijt.  “In het verleden hebben wij veel problemen gehad met het zetten van puntlasmoeren, maar sinds wij de nieuwe machine hebben, zitten alle puntlasmoeren goed vast en omdat hij een eigen meetsysteem heeft is het overduidelijk en meet hij zelf of alle producten vastzitten en komen er ook geen meer los en hebben wij geen afkeur meer op onze puntlasmoeren”.

“Voordat wij deze machine aankochten, hadden wij vaak problemen met het puntlassen, dat puntlasmoeren los gingen laten. Daardoor deden wij een extra bewerking; het tiglassen van de moeren, om te voorkomen dat we afkeur kregen bij de klant”.

Arbel maakte voor het eerst kennis met de Rewigo puntlasmachine op de Metavak in Gorinchem. Ze waren op zoek naar een machine die betrouwbaarder was om hun afkeur te kunnen reduceren.  “Een unieke eigenschap van dit product is dat de lastijd en de druk automatisch geregeld worden. Mocht de druk afwijken dan is de las afgekeurd en dan geeft de machine weer; las niet goed”.

“Ik heb hier bijvoorbeeld een onderdeel, hier zitten allemaal puntlasmoertjes is, die worden door de machine één voor één na elke puntlas nagemeten”.  Op het scherm wordt aangegeven of de moer goed is vastgelast. “Vroeger kwam er af en toe een moertje los en dan kon ik het product weggooien en dat is nu niet meer aan de orde, waardoor ik ze niet meer vast hoef te hechten voor de zekerheid en mijn product aan de buitenkant super strak blijft en ik ‘m betrouwbaar naar de klant kan doen”.

De Rewigo puntlasmachine heeft Arbèl tijdwinst opgeleverd. “Ik zou het product aanbevelen aan Iedereen. De machine telt de puntlassen, die zorgt ervoor dat er geen moeren vergeten worden. Ja hij is echt betrouwbaar.”

Meer ambassadeurs

Drameco

“Ik werk hier nou bijna 40 jaar en het is wel een hele verandering geweest. Vroeger moest je alles met de hand doen. Knippen moest je ook met de hand doen. Maar met het lassen op zich gaat er een wereld voor je open want dit is een perfecte machine.

Lees verder ›