"Wat we op een andere puntlasmachine eigenlijk niet konden doen, kunnen we wel op deze machine"

Drameco

Drameco uit Coevorden – mogelijkmakers in metaal – heeft een Rewigo model 2 punt- en projectielasmachine gekocht voor het puntlassen van o.a. draadmanden en draadschappen.

“We hadden een nieuwe machine gekocht ook omdat de techniek verbeterd moest worden en de kwaliteit is beter geworden. Wat we op een andere puntlasmachine eigenlijk niet konden doen, kunnen we wel op deze machine. “

Drameco had in het verleden al enkele  puntlasmachines bij Laskar Puntlasmachines gekocht. Tijdens hun bezoek aan onze stand op vakbeurs TechniShow hebben ze voor het eerst kennis gemaakt met onze Rewigo puntlasmachines, wat geleid heeft tot deze aankoop.

“Een unieke eigenschap van dit apparaat is; je kunt meerdere instellingen doen.  Qua instellingen is het gewoon makkelijker, is het beter. De kwaliteit van de puntlas is beter en sterker. Omdat we toch meer overgaan op plaatwerk moest de kwaliteit ook verbeterd worden.”

Drameco ervaart nu zelf de voordelen van de inverter technologie, waardoor steeds dezelfde lasverbinding wordt gemaakt, ook bij wisselende omstandigheden. “Er zit altijd wel wat vet tussen. Je kunt deze machine dynamisch instellen en dan geeft hij twee impulsen. Dan gaat hij echt ook door het vuil heen en dan zit het materiaal goed aan elkaar.”

“Voor ons is het belangrijk dat deze machine weer betrouwbaarder is, ook in de kwaliteit van de puntlassen en we hebben meer mogelijkheden want je kunt er ook een laspers (projectielasmachine) van maken met meerdere draden naast elkaar en dat is ook betrouwbaarder en steviger en dan zit het ook goed vast.”

“Ik werk hier nou bijna 40 jaar en het is wel een hele verandering geweest. Vroeger moest je alles met de hand doen. Knippen moest je ook met de hand doen. Maar met het lassen op zich gaat er een wereld voor je open want dit is een perfecte machine.”

“Qua instellingen is het gewoon makkelijker, is het beter”

Meer ambassadeurs

Arbèl

“Sinds wij de nieuwe machine hebben, zitten alle puntlasmoeren goed vast en omdat hij een eigen meetsysteem heeft is het overduidelijk en meet hij zelf of alle producten vastzitten en komen er ook geen meer los en hebben wij geen afkeur meer op onze puntlasmoeren”.

Lees verder ›